Учене в електронна среда

Учене в електронна среда

2020-03-30 13:28:35

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,


      Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.
     Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
     Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.
     Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.
     Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани - електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация.
     Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.
     Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.

     За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:
     • Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
     • Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;

    • Насърчавайте децата си да бъдат  активни.

    Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на нашите деца!

    Заедно ще успеем!

 

Динко Костадинов

Директор на ОУ «Д-р Петър Берон»